lauantai 12. joulukuuta 2015

13.LUUKKU JOULUKALENTERIA

Moikka!
Nyt on jo 13. päivä. Tosi nopeasti mennyt tämä joulukuu. Tekemistä on ollut paljon, mutta paljon on vielä edessäkin. Tänään ajattelin antaa muutaman vinkin niille, jotka vielä miettivät joululahjoja, mutta haluavat tehdä ne itse. Eli siis itse olen MAAILMAN HUONOIN ostamaan joululahjoja kaupasta, joten tyydyn mielummin tekemään itse. Aloitetaan!

Lapsi (alle kouluikäinen)
Tämä on mielestäni kaikista helpoin. Alle kouluikäiselle voi ommella vaikka pehmolelun, peiton, tyynyn tai sitten jos on taiteellisia lahjoja maalata taulu. Myös olisi varmasti kiva jollekkin esikouluikäiselle oma penaali tai reppu. Nykyään on pienten lasten suosiossa Frozen merkki.
Silloin voi ommella jotakin Frozeniin liittyvää, reppu, mekko, tyyny jne.
Ala-yläasteikäinen
Tässä iässä ei yleensä joululahjojen teko ole mikään helppo homma. Jotkut osaa nimittäin olla vaativia. Kynttilät ovat suosiossa varsinkin yläaste ikäisillä, joten helppo askartelu on esimerkiksi kynttiläpurkki tjs. Myös esim tietokoneelle tai tabletille tarkoitetut säilytys pussit on todella hyödyllisiä ja käteviä. Villasukat, pipot ja kaulaliinat ovat myös helppo joululahja ja toimii varmasti.
Omaan kotiin muuttanut nuori
Patalaput, pöytäliinat, verhot, petivaatteet ja pyyhkeet ovat varmasti tarpeeseen tulevia. Tietenkin erinlaiset säilytysjutut on tosi kivoja myös. Kuten jokaiseen muuhunkin osioon liitän vielä villasukat, kaulaliinan ja hanskat ja pipon.
Aikuinen
Itsetehty liina tai verho on todella mieluisa lahja aikuisille. Myös erinlaiset kynttilät ovat todella kivoja. Tietenkin kannattaa huomioida mahdolliset allergisuustekijät. Yksi suuri asia, mikä tulee mieleen on itsetehdyt kosmetiikkajutut. Esim kasvovesi, kuorinta-aine jne.
Vanhus
Vanhuksille on yleensä hankala keksiä mitään, koska heillä on jo kaikkea. Vanhukset myös usein eivät toivo mitään, koska arvostavat enemmän sitä perheen kanssa vietettyä aikaa. Joten lahjaksi voi antaa, vaikka hemmottelu ja yhdessä vietto päivän. Kiva lahja voisi myös olla kynttilät, liinat villasukat jne.

Huom nämä ovat siis vain minun mielipiteitäni. En todellakaan halua mitenkään päteä, mutta nämä minä antaisin. Toivottavasti joku löysi vinkin lahjaan, tai sitten ottaa ideaa, vaikka ensivuoden lahjoihin. Tai miksei vaikka synttäri, nimipäivä tai ihan muuten vaan.

Huomiseen!
-Janskuti

1 kommentti:

  1. Hyviä lahjaideoita ja hyviä huomioita, esim. siitä että monet ikäihmiset arvostavat pikemmin yhdessäoloa kuin tavaraa.
    Postauksiasi on todella mukavaa lukea, toivottavasti kirjoitat esim. askartelupostauksia joulun jälkeenkin. "Talven ihmeitä" on kaunis nimi blogille - ihan ympäri vuoden. <3

    VastaaPoista